36-30-899-1820 | KÁRTEVŐIRTÁS | ROVARIRTÁS | RÁGCSÁLÓMENTESÍTÉS

Patkány ellen ecet, fagyálló és a valóban hatékony megoldások

patkány ellen

Számos tipp, trükk és praktika kering fórumokon és más weboldalakon patkány ellen, melyek csodaszámba menő hatásosságot és néhány napon belül patkánymentes környezetet ígérnek. A valóságban azonban ezek teljesen hatástalanok, sőt több olyan patkány elleni praktikát is találhatunk, mely kifejezetten veszélyes a többi állatra, vagy akár az emberekre is.

Összeszedtük a hatástalan patkány elleni tippeket, amelyekkel teljesen felesleges foglalkozni, valamint adunk néhány hasznos, szakmailag megalapozott, valóban működő tanácsot a patkányok ellen.

Patkány ellen ecet

A patkányt egyáltalán nem zavarja az ecet. Az ötlet feltehetően onnan jön, hogy a patkányoknak igen jó a szaglásuk, és a szúrós szagú ecettől majd inkább odébb állnak. A patkány azonban nem egy finnyás rágcsáló, ráadásul kifejezetten okos is. A kihelyezett ecetről hamar megállapítja, hogy nem jelent számára veszélyt, ezért nem fog törődni vele.

Ráadásul egy kertet, vagy egy épületet ecettel körbelocsolni nem csak, hogy lehetetlen, de egy profi patkányirtás árának is a többszörösébe kerülne, és néhány óra alatt elpárolog, a szaghatás is elmúlik. Az ecet patkány ellen nem működik, hangya ellen azonban hasznos praktika lehet, amely valóban működhet.

Patkány ellen fagyálló

A fagyálló minden állatra veszélyes. Az íze az etilén-glikol miatt édes, így előszeretettel fogyasztják el olyan élőlények is, melyeket nem szeretnénk elpusztítani. Nem csak az állatokra, de az emberre is roppant veszélyes! Fagyállóval soha, semmilyen körülmények között nem szabad megkísérelni a patkányirtást, mert beláthatatlan következményei lehetnek! 

A fagyálló patkány ellen ráadásul nem is lesz hosszútávon hatásos, mert nagyon hamar elkezd hatni, és rosszullétet okoz. A többi patkány ezt látva, messzire elkerüli majd a fagyállóval átitatott eleséget, nem fogják elfogyasztani. A patkányok ellen fagyállót ne használjon, mert több kárt okozhat, mint hasznot!

Patkányok ellen hatékony és biztonságos megoldások

A patkányok megjelenéséhez két dolognak kell teljesülnie: a megfelelő mennyiségű és folyamatosan rendelkezésre álló élelemforrásnak és a megfelelő búvóhelynek. A patkány mindenevő rágcsáló, de szereti megválogatni a táplálékát, ha módjában áll. Kifejezetten kedveli a magas fehérjetartalmú, nedves táplálékokat, pl kutyatáp, élelmiszer hulladék, stb. Ha nem talál ilyet, beéri mással is. 

A táplálékát nyugalomban, biztonságban szereti elfogyasztani. Fészkében jelentős élelmiszer készleteket halmoz fel, így az élelem hiányos időszakokat is átvészeli. Sok esetben a szakszerűtlenül kihelyezett mérget is a fészkében gyűjti anélkül, hogy elfogyasztaná. Az egyik leghatékonyabb megoldás a patkányok ellen, ha a folyamatos élelemforrást megszüntetjük. Ha nem talál élelmet a környéken, akkor egy idő után odébbáll. 

patkány ellen fagyálló

A patkányok előszeretettel fészkelnek farakás alá.

A fészkét jól védett, eldugott helyekre, farakások alá, földbe, pincék rejtett zugaiba, vagy akár a falba készíti. Ha csökkentjük az életterét, megszüntetjük a megfelelő búvóhelyeket, csökkentjük a zsúfoltságot az udvaron, a kukát folyamatosan zárva tartjuk, a haszon- és hobbiállatok élelmét, valamint a trágyát zártan tároljuk, sokat tehetünk a patkány ellen. Ha nem megfelelő körülményeket teremtünk számára, nem fog megtelepedni.

Ha segítségre van szüksége a patkány ellen, segítünk megszabadulni tőlük! Töltse ki a lenti űrlapot,vagy hívjon minket a +3630 899-1820-as telefonszámon 

Ajánlatkérés

 

Hatékony patkányirtás házilag!

Szeretne házilag megszabadulni az patkányoktól? Segítünk!

Szakértőink összeállítottan Önnek egy professzionális patkányirtó csomagot, amellyel hatékonyan szabadulhat meg a patkányoktól, szakember segítsége nélkül!