Hangyairtás

Ha a szódabikarbóna nem segít

Mit kell tudnia a hangyákról?

A hangyákról és azok szokásairól oldalakat lehetne megtölteni. Összegyűjtöttük önnek a lényeget, hogy felismerje melyik fajtával gyűlt meg a baja

Miért mennek be a lakásba?

A hangyák alap esetben a természetben élik mindennapjaikat. A lakásokba általában aszályos, vagy nagyon csapadékos időszakokban mennek be. Ilyenkor vagy száraz, vagy épp ellenkezőleg, nedves környezetet keresnek. 

Az otthonokban elkezdik jól érezni magukat, hiszen bőségesen találnak élelmet, és vizet, valamint búvóhelyet ahol élhetnek, szaporodhatnak. 

Miért veszélyes a hangya?

A hangya mindenhova bemászik, mindent megrág, terjeszthet fertőzéseket is. Megmássza az elöl maradt élelmiszereket, amelyet elfogyasztunk.

Mindenbe belemásznak, minden tele lesz hangyával, ami nagyon bosszantó. Nagyobb számban károsíthatják az épületeket, szigetelést, faanyagokat.

Egyes hangyafajták csípése igen kellemetlen, allergia esetén pedig komolyabb problémákat is okozhatnak.

Hogyan írtjuk ki a hangyákat?

Az eredményes hangyairtás lényege, hogy ne csak azokat a hangyákat pusztítsuk el, amelyek érintkeznek a rovarirtószerrel.

Ezért a hangyairtást beltéren mikrokapszulázott rovarirtószerrel, és mérgezett csalétekkel (hangyairtó gél) végezzük.

Mindkét módszer alkalmas arra, hogy ne csak az irtószerrel érintkező, hanem a fészekben tartózkodó hangyákat is kiirtsuk. 

 

Leggyakrabban gondot okozó hangyafélék

Kerti hangya

A kerti, vagy gyepi hangya ahogy neve is sugallja, elsősorban a kertekben telepszik meg. A lakásokban elsősorban tavasszal és ősszel jelenik meg. 

Fészkét általában földben, falrepedésekben készíti el. Színe sötét barnától feketéig változhat. A dolgozók mérete 2-3 mm, míg a nőstány 5-6 mm-es.

A fészekben csak egy anya van, így általában hatékonyan és könnyen irtható.  

Az irtásuk permetezéssel, porozással, vagy gélezéssel történik, annak függvényében, hogy melyik módszerrel járhatunk el a legeredményesebben az adott területen. 

Fáraóhangya

A fáraó hangya a hangyák közül a legkeményebb ellenfél. Gyakran hívják panel hangyának is, mert elsősorban társasházakban jelenik meg. 

A fáraóhangya egy trópusi hangyafajta, ezért magasabb hőmérsékletre van szüksége, amelyet a társasházakban télen nyáron egyaránt megtalál. 

Szinte bárhol képesek fészket kialakítani, egy bojban több királynő is van. Rövid idő alatt teljes társasházakat képesek ellepni. 

Irtásukat nehezíti, hogy veszélyt érezve elkezdenek aktívabban szaporodni, új élőhelyeket keresnek, ezért a házilagos irtási kísérletek gyakran csak fokozzák a problémát.

Lóhangya

A lóhangyák a hangyákhoz viszonyított nagy méretükkel hívják fel magukra a figyelmet.  Színük fekete, ezért gyarkan a „nagy fekete hangya” néven is emlegetik. 

A királynő akár a másfél centis méretet is elérheti, míg a dolgozók 0,5-1 cm közötti méretűek. Rajzásuk a többi hangyához hasonlóan tavasszal kezdődik. 

Ha a házon belül jelennek meg a szárnyas lóhangyák, akkor a házban, vagy az alapban van feltehetően a boly. Ha kívülről, az ablakokon, ajtókon, falon jelennek meg, a fészek nagy valószínűséggel a kertben található. 

Ha elszaporodnak a hangyák és nem szűnik a probléma, ne várjon tovább, csak rosszabb lesz!

Ha most kér időpontot, akár még a mai napon is elvégezhetjük a hangyairtást, de néhány napon belül biztosan tudunk segíteni!

Hangyairtás Budapesten és környékén

Az eredményes és hatékony csótányirtás nem könnyű feladat, ezért célszerű szakemberre bízni. Tudjuk, hogy sokaknak nehéz erről beszélni, sokan kellemetlennek érzik, hogy csótány van a lakásukban. Éppen ezért eggyüttérzően kezeljük a helyzetet, tudjuk, hogy ez egy bizalmi kapcsolat. Minden kérdésre válaszolunk már a munkafelvétel során is és mindig a lehető legdiszkrétebben érkezünk!

Mi fog történni?

A kapcsolatfelvétel során minden lényeges körülményre rá fogunk kérdezni, és minden felmerülő kérdésére választ adunk. 

A megbeszélt időpontban kiérkezik munkatársunk, és elvégzi a hangyairtást. 

A hangyairtást sávpermetezéssel, gélezéssel vagy porozással, illetve ezeket kombinálva végezzük. A kezelés során  a lakásban lehet maradni. 

Hány kezelés szükséges?

A hangyairtást általános hangya szaporulat esetén elegendő egy alkalommal elvégezni.

Amennyiben régóta fennáll a probléma és a rovarok elszaporodása jelentős, vagy a felületek nem kezelhetőek hatékonyan, szükség lehet ismétlő kezelésre is.

A hangyairtást célszerű fél évente megelőző jelleggel is elvégeztetni, hogy a hangyák ne tudjanak megtelepedni otthonában. 

Hogyan rendelhetem meg?

A hangyairtás megrendelését leadhatja  telefonon, vagy kérhet visszahívást a kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltésével, vagy e-mailben. Előfordulhat, hogy a telefont nem tudjuk felvenni azonnal, de rövid időn belül visszahívjuk.

Ha írásban keres fel minket, telefonon felkeressük Önt, hogy minden részletet tisztázhassunk, és időpontot egyeztessünk. 

Ha nem szeretné, hogy telefonon keressük, írásban is szívesen válaszolunk megkeresésére. 

Hangyairtás fajtái

Hangyairtás lakásban

A hangyairtást beltéren az esetek nagy részében mikrokapszulázott irtószer kipermetezésével, és hangyairtó gél kihelyezésével végezzük.

A mikrokapszulázott irtószer a hangyák testére tapad, amelyek így beviszik az irtószert a bolyba, így elpusztulnak társaik is.

A hangyairtó gélt nem csak elfogyasztják, hanem a fészkükbe is beviszik és megosztják társaikkal, ezzel a fészekben lévő hangyákat is tovább pusztítjuk. 

Hangyairtás kertben

A hangyák alapvetően nem jelentenek problémát a kertben, sok hulladék lebontásában van szerepük.

A probléma akkor kezdődik, ha nagyon elszaporodnak. A túlszaporodott hangyák komoly károkat képesek okozni a növényekben.

A kertben a hangyairtás porozással és/vagy permetezéssel történik. Amennyiben megtalálható a boly, célzottan kezeljük. Amennyiben nem, a teljes területet kezeljük, amellyel a hangyák jelenléte normális szintre csökkenthető. 

Hangyairtás rejtett helyen

A hangyák a fészkeiket rejtett, biztonságos helyen alakítják ki, ahol az életbenmaradásuk biztosított.

Gyakran költöznek be a szigetelésbe, lábazatba, vagy éppen a padlófűtés csővezetéke közelébe. 

Ilyen esetekben a hangyairtás a körülmények függvényében porozással, permetezéssel, és gélezéssel is történhet. 

Kötelező hangyairtás

A hangyák egészégügyi kártevők, így írtásuk jogszabályi kötelezettség alapján megelőző jelleggel is évente legalább két alkalommal kötelező. 

Hangyairtás társasházakban

A társasházakban gyakran okoznak problémát a hangyák. A hangya probléma megszüntetéséhez a közös helyiségek rendszeres kezelése, valamint a lakások kezelése is szükséges. A társasházi közös területek hangya irtása időpontjában jelentős kedvezménnyel végezzük a lakások kezelését is. Súlyos hangyafertőzöttség esetén az egész házra nézve komplex irtási tervet készítünk, és megszüntetjük a problémát.

Kötelező hangyairtás vállalkozásoknak

Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás (üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, élelmiszert előállító üzemek) számára szükséges a HACCP szabványoknak megfelelő kártevőirtás elvégeztetése és ellenőrzés esetén a kezelés megtörténtének igazolása. Teljeskörű megoldást nyújtunk a HACCP kártevőirtásra kötelezett vállalkozásoknak, NÉBIH-álló dokumentációval, ISO9001 szabványnak megfelelő munkavégzéssel.

Mit kap, ha minket választ?

ISO minőség

Ha minket választ, mindent elkövetünk, hogy megszabadítsuk a kártevőktől. A kezdetektől fogva a minőségre törekszünk. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük vállalkozásunkat, hogy a megfelelő színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. A minőség garantálásának érdekében bevezettük az ISO:9001 szabványt, hogy az általunk végzett munka a lehető legmagasabb szakmai színvonalon történhessen. 

Alaposság

A kártevőirtó szakma sajnos nem az innovatív találmányokról híres, nem lehet igazán új módszereket alkalmazni. A valóban minőségi irtószerek használata mellett, a mindenre kiterjedő alaposságunkkal tudunk kitűnni a tömegből. Éppen ezért az alaposságra fektetjük a hangsúlyt, legyen szó bármelyik kártevőről. Mi benézünk az ágy alá is, és a szekrények mögött is elvégezzük a kezelést, ha ez kell az eredményes munkához. 

Megfizethető ár

Tudjuk, hogy a kártevőirtáson kívül számtalan más kiadás terheli a családokat, vállalkozásokat. Éppen ezért igyekszünk árainkat a földön tartani, hogy a minőségi kártevőirtás mindenkinek elérhető legyen. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek elérhetővé tegyük a kártevőmentes környezet örömét. Hosszú távra tervezünk, így bízunk benne, hogy legközelebb is minket választ.

Hangyairtás árak

A hangyairtás ára a kezelendő alapterület nagyságától függ. Budapesten belül kiszállási díjat nem számítunk fel, azokat az árak már tartalmazzák.

Hangyairtás beltéren

Hangyairtás sávpermetezéssel és gélezéssel
18.500
-Ft-tól
+áfa
  • Budapesten belül kiszállási díj nélkül
  • Hangyairtás permetezéssel és gélezéssel
  • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer

Hangyairtás kertben

Hangyairtás porozással és/vagy permetezéssel
22.500
-Ft-tól
+áfa
  • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer
  • Hangyairtás permetezéssel és/vagy porozással
  • Budapesten belül kiszállási díj nélkül

Hangyairtás rejtett helyeken

Hangyairtás szigetelés mögött, falban, stb
20.500
-Ft-tól
+áfa
  • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer
  • Hangyairtás permetezéssel és/vagy porozással, gélezéssel
  • Budapesten belül kiszállási díj nélkül

Gyakran kérdezik a csótányirtásról

A hangyák, mint minden kártevő kétféle módon érkezhet otthonába: aktív és passzív úton. Az aktív út azt jelenti, hogy egyszerűen „besétál” otthonába. Igen apró réseken, repedéseken képes átpréselni magát. Társasházak esetén gyakran érkezik a szennyvíz lefolyókon, szellőzőkön keresztül, vagy a csőáttörések mentén. 

A passzív út azt jelenti, hogy valamilyen módon Ön viszi be otthonába a hangyákat. Megbújhatnak élelmiszerek között, virágok között, virágföldben. 

A hangyairtás különösebb előkészületet nem igényel. Egy alaposabb takarítás szükséges a kezelés előtt, mert a sávpermetezéssel kezelt felületeket 10 napig nem szabad vízzel takarítani és a tiszta felületeken a permetszer is jobban megtapad, így tovább tudja kifejteni a hatását.

Amennyire lehet a falak menti területet szabaddá kell tenni, hogy minél alaposabban kezelni tudjuk a felületeket. Azokat a berendezési tárgyakat, melyekre nem szeretné, hogy irtószer kerüljön, el kell rakni (gyerekjátékok, kisállatok fekhelye, etető, itató tálak, stb), valamint az elől lévő élelmiszereket el kell zárni. 

Nem szükséges elhagyni a lakást a hangyairtás során. A még nedves irtószerrel nem szabad érintkezni sem embernek, sem állatnak. 

Az irtószer általában 30-60 perc alatt felszárad, ezután már semmilyen problémát nem okozhat. 

Igen, az általunk használt irtószerek szakszerű felhasználás mellett, betartva a biztonsági előírásokat nem veszélyesek emberekre, vagy melegvérű állatokra. Amennyiben hidegvérű állatokat (rovarok, hüllők, halak, stb) tart a lakásban, arról mindenképpen tájékoztasson bennünket. 

Általános hangya jelenlét mellett 30 nap garanciát vállalunk a munkánkra a második kezelés után. A garancia díjmentes kezelést jelent, csak kiszállási díjat számítunk fel. A garancia feltételeiről munkatársaink tájékoztatni fogják. 

A hangyák megjelenése ellen nehéz tenni. A legkisebb réseken, repedéseken is képesek átpréselni magukat. A repedések megszüntetésével meggátolható, hogy bejussanak a lakásokba.

A rendszeres és alapos takarítással is lehet csökkenteni a hangyák számára vonzó életkörülményeket, de a legtisztább otthonokban is találnak maguknak élelmet.

A legbiztosabb megoldás visszatérő probléma esetén a rendszeres, preventív jelleggel elvégzett hangyairtás.