Nyest kiűzés

Szabaduljon meg az éjszakai randalírozástól!

Mit kell tudni a nyestről?

Aranyos, kedves, barna szőrmók – vélik, akik csak képről, vagy hallomásból ismerik. Egyre több embernek azonban komoly anyagi kárt és nem kevés bosszúságot okoznak a lakott területen mind gyakrabban felbukkanó nyestek, ezért a nyest kiűzés fontos feladat. A legszűkebb réseken is átpréselik magukat, és hatalmas ramazurit csapnak a padláson a városi nyestek. Éjjelente járják az utcákat zsákmány után kutatva, és desszertként szívesen csócsálják meg az autók vezetékeit.

Nyest jelei

Éjszakai zajok, kaparászás

A nyest éjszakai ragadozó, éjjel aktív. Általában a hajnali órákban érkezik a padlásra, ahol mindent felborogat, megrágcsál, szaladgál, ugrál. Ha kölykei vannak, a zajok is felerősödnek, ahogy a kölykök játszanak, vadásznak. 

Nyest ürülék, kellemetlen szagok

A nyest ragadozó, de szinte mindent megkóstol. Különösen kedveli a gyümölcsöket. Az ürülékében szinte mindig van valamilyen gyümölcs mag. Mérete leginkább a macska ürülékhez hasonlítható. Szükségleteit egy helyre végzi, ezért gyakran erős, jellegzetes ragadozó szag tapasztalható a padláson. 

Megrágott szigetelés, vezetékek

A nyest kiűzése, riasztása nem csak a zajok miatt fontos. Komoly károkat képes okozni a szigetelésben, vezetékekbe, és akár a gerendákban is. Fészkét többnyire szigetelőanyagból alakítja ki. 

Ha bármelyiket felfedezi a fentiek közül, ne várjon tovább, magától nem lesz jobb!

Ha most kér időpontot a nyest riasztásra, néhány napon belül biztosan tudunk segíteni a nyest riasztásban!

Hogyan történik a nyest kiűzés?

A padlás átvizsgálása

A nyest kiűzés első lépéseként mindig szemrevételezzük az adott padlást, hogy az éjszakai zajokat valóban nyest okozza-e. Előfordulhat, hogy nem nyest, hanem valamilyen rágcsáló, egér, vagy patkány okozza a kellemetlenséget. Ilyen esetekben rágcsálóirtást végzünk, de az esetek nagy többségében a nyest áll a zajok hátterében. 

Felkutatjuk a nyest bejutási pontjait is, hogy hatékonyan kezelhessük a területet. 

Nyest riasztás

A nyest kiűzése nyest riasztó szerrel történik. A riasztószer lehet porzószer, vagy permetezőszer. A legtöbb esetben porzószerrel dolgozunk. 

A padlás területét egységesen kezeljük a riasztószerrel, különös figyelmet fordítva a nyest bejutási pontjának, illetve fészkének környezetére. Így garantálható, hogy a nyest mindenképpen érintkezzen a riasztószerrel és elhagyja a padlást.  

Bejutási pont

A nyest riasztás során szinte kivétel nélkül felfedezhető, hogy hol jut be a nyest, és mi a jellemző útvonala. Ezeket a bejutási pontokat a nyestriasztás után részletesen ismertetjük.

A hosszútávon is nyestmentes padlás elérése érdekében ezeket a bejutási pontokat meg kell szüntetni, hogy a riasztószer hatásának elmúltával a nyest ne térhessen vissza. A bejutási pontok megszüntetése az Ön feladata lesz. 

Nyest kiűzés Budapesten és 80 km-es környékén

A kutyaszőr, az ultrahangos riasztók, a vizes palack, és más házi praktikák szitne sosem válnak be. Az eredményes és hatékony nyest kiűzés nem könnyű feladat, ezért bízza szakemberre!

Mi fog történni?

A kapcsolatfelvétel során minden lényeges körülményre rá fogunk kérdezni, és minden felmerülő kérdésére választ adunk. 

A megbeszélt időpontban kiérkezik munkatársunk, és elvégzi a nyestriasztást. 

A nyest kiűzés alap esetben porozással történik, de bizonyos esetekben permetezéssel juttatjuk ki a riasztószert. A riasztószer jellegzetes, mentolra emlékeztető illatú, amely csak a padláson lesz érezhető. 

Hány kezelés szükséges?

A nyest elűzése egyetlen kezeléssel elérhető. A riasztás után 1-2 héten belül a nyest még visszatérhet, amely teljesen normális jelenség. Ahhoz, hogy kifejthesse hatását, fizikailag érintkeznie kell a riasztószernek a nyesttel. 

Miután megszűnik a probléma, megszűnnek az éjszakai zajok, meg kell szüntetni a bejutási pontokat, hogy a nyestek ne térhessenek vissza a padlásra a riasztószer hatásának elmúltával sem.

Hogyan rendelhetem meg?

A nyest kiűzés megrendelését leadhatja  telefonon, vagy kérhet visszahívást a kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltésével, vagy e-mailben. Előfordulhat, hogy a telefont nem tudjuk felvenni azonnal, de rövid időn belül visszahívjuk.

Ha írásban keres fel minket, telefonon felkeressük Önt, hogy minden részletet tisztázhassunk, és időpontot egyeztessünk. 

Ha nem szeretné, hogy telefonon keressük, írásban is szívesen válaszolunk megkeresésére. 

Mit kap, ha minket választ?

ISO minőség

Ha minket választ, mindent elkövetünk, hogy megszabadítsuk a kártevőktől. A kezdetektől fogva a minőségre törekszünk. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük vállalkozásunkat, hogy a megfelelő színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. A minőség garantálásának érdekében bevezettük az ISO:9001 szabványt, hogy az általunk végzett munka a lehető legmagasabb szakmai színvonalon történhessen. 

Alaposság

A kártevőirtó szakma sajnos nem az innovatív találmányokról híres, nem lehet igazán új módszereket alkalmazni. A valóban minőségi irtószerek használata mellett, a mindenre kiterjedő alaposságunkkal tudunk kitűnni a tömegből. Éppen ezért az alaposságra fektetjük a hangsúlyt, legyen szó bármelyik kártevőről. Mi benézünk az ágy alá is, és a szekrények mögött is elvégezzük a kezelést, ha ez kell az eredményes munkához. 

Megfizethető ár

Tudjuk, hogy a kártevőirtáson kívül számtalan más kiadás terheli a családokat, vállalkozásokat. Éppen ezért igyekszünk árainkat a földön tartani, hogy a minőségi kártevőirtás mindenkinek elérhető legyen. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek elérhetővé tegyük a kártevőmentes környezet örömét. Hosszú távra tervezünk, így bízunk benne, hogy legközelebb is minket választ.

Nyest kiűzés, nyest riasztás árak

A nyest kiűzés ára függ a padlás alapterületének nagyságától, és a padlás bejárhatóságától. Az árak tájékoztató jellegűek. 

Nyest kiűzés

Nyest kiüzése nyestriasztó porral, vagy permettel
45.000
-Ft-tól
+áfa
  • Padlás átvizsgálása
  • Bejutási pontok felderítése
  • Riasztószer kijuttatása
  • Álltabarát módszerek

Gyakran kérdezik a nyest kiűzéséről

Miért fontos a nyest riasztás?

A nyest kiűzés azért fontos mert a tetőtérben károsíthatja a szigetelőréteget, elmozdíthatja a tetőcserepeket, tetemeket hurcolhat fel a padlásra, ürülékét pedig kupacokba rakja, amely fertőzésveszélyt jelent.

A tavasszal született fiatalok ősszel válnak el anyjuktól, és ilyenkor keresnek saját búvóhelyet. Addig minden éjjel lármát csapnak.

A nyestek városi megjelenése és elszaporodása egyrészt azzal magyarázható, hogy az emberek által termelt hulladékhegyek ínycsiklandó lehetőségeket rejt számukra.

Ide nem csak az ősi városlakó, a patkány jár szívesen lakmározni, de az erdei vadállatok, így a nyest is.

Honnan lehet tudni, hogy szükség van a nyest kiűzésre?

Onnan lehet biztosan tudni, hogy nyest járt a házban, ha friss ürüléket találunk, mozgolódást hallunk. Nem ritkán félig elrágcsált tojásokat, kisebb állattetem maradványokat is hagynak maguk után. A nyest egyébként nem lakik egy helyen, felváltva használják a padlásokat, kivéve akkor, ha lekölykeznek. A nyesttől nem kell tartani, ugyanis nem bánt, persze ez nem vigasztalja azokat, akiknek az autója vagy éppen a padlástere bánta a hívatlan látogató megjelenését.

Nyest kiűzés lépései, nyest mérgezése

A nyestek nem minősülnek egészségügyi kártevőnek, így az irtásuk tilos, kizárólag a nyest kiűzése engedélyezett!

A nyest kiűzés leghatékonyabb módja a riasztószeres kiűzés, valamint a fizikai kirekesztés. A nyest kiűzéséhez használt nyest riasztó por kijuttatása után a padlás nem lesz vonzó a nyest számára a jövőben.

Meg kell keresni minden lehetséges lyukat, rést, amelyen beférkőzhet az éjszakai randalírozó, és megszüntetni azokat. 

A nyest csapdázása ritkán vezet eredményre, ugyanis a nyestek nagyon okos, gyanakvó állatok. A leghatékonyabb megoldás a nyest kiűzésére a riasztó por és a fizikai kirekesztés együttes alkalmazás.

Veszélyes emberre, vagy állatra a riasztószer?

A nyest kiűzés során használt riasztószer, legyen az por, vagy permet alapú, nem veszélyes sem emberre, sem állatra. A kiűző szerben lévő illóolajok a nyest nyálkahártyáját irritálják, amely miatt elhagyja a padlást. 

Nem lehet felmenni a padlásra, így is tudnak segíteni?

A legtöbb esetben akkor is megoldható a nyest riasztás, ha az érintett területet nem tudjuk megközelíteni. Ilyen esetekben kívülről, egy fúrt lyukon keresztül, vagy a tetőcserepek félretolásával végezzük a nyestriasztást. 

Vállalnak garanciát a nyest riasztásra?

Igen, 1 hónap garanciát vállalunk a munkánkra. A garancia feltétele, hogy a nyest bejutási pontjait megszüntessék, illetve a tetőszerkezet állapota megfelelő legyen. 

Vállalnak csapdázást is?

Nem vállalunk nyest csapdázást, mert a riasztás jóval hatékonyabb megoldás a csapdázásnál. A nyestet nagyon nehéz csapdába ejteni, és elfogása esetén semmi sem garantálja, hogy másnapra nem költözik vissza ugyanaz a nyest, vagy egy másik a padlásra. 

Érdemes akkoris elriasztani a nyestet, ha a tetőt nem lehet kijavítani?

Igen, a nyest riasztás ebben az esetben is hatékony lesz, azonban tartóssága kérdőjeles. Több visszatérő ügyfelünk van, akik évente, kétévente elvégeztetik a nyestriasztást, mert a tető javítása nem kivitelezhető különféle okokból.

Nyitott területen autók között is hatékony a kezelés?

A nyest riasztását csak zárt térben tudjuk elvégezni. Nyitott és rendszeresen használt területeken a riasztószer nem hatékony. Autók védelmére nyestriasztó spray használatát javasoljuk, amelyet szükség esetén tudunk biztosítani.