Darázsirtás

Darázsirtás bontás nélkül, garanciával

Darázsirtás a leggyakoribb darázsfajok szerint

A darazsakról és azok szokásairól oldalakat lehetne megtölteni. Összegyűjtöttük önnek a lényeget, hogy tudja mikor kell segítséget hívni, és felismerje melyik fajtával gyűlt meg a baja

Lódarázs irtás

lódarázs irtás

A lódarázs a legnagyobbra növő, és egyben a legveszélyesebb darázsfajtja. Fészkét általában falba, padlásra, védett sarkokba, kevéssé jól látható helyre építi. Földbe a legritkább esetben alakít ki fészket. 

A lódarázsirtás veszélyes, mivel a lódarázs erős mérge komoly veszélyt jelent. Irtását házilag nem javasoljuk semmi esetre sem. 

Német darázs irtás

A német darázs hazánk egyik leggyakoribb darázsfaja. Fészküket elsősorban földbe, padlásokra, redőnytokba, falba és egyéb védett helyekre készítik. 

A németdarázs irtása házilag veszélyes, mert nagyon sok darázs lehet egy kisebb méretű fészekben is, amelyek megfelelő védelem és felkészültség nélkül komoly veszélyt jelentenek. 

Kecskedarázs irtás

A kecskedarázs a legelterjedtebb darázsfajta Magyarországon. A leggyakrabban a kecskedarázs miatt van szükség darázsirtásra.

A fészkét jellemzően padlásra, széldeszkák alá, ablakok és fal találkozásához, bokrokban, fákon, vagy a földben készíti el.

Irtása, mint minden darázs esetében elsősorban szakember feladata, különösen rejtett, nem látható fészek esetében.

Ha bármelyiket felfedezi a fentiek közül, ne várjon tovább, csak rosszabb lesz!

Ha most kér időpontot, akár még a mai napon is elvégezhetjük az irtást, de 1-2 napon belül biztosan tudunk segíteni!

Mit kell tudnia a darázsirtásról?

Mikor szükséges a darázsirtás?

A darázs királynők a tavaszi, tartósan meleg időszakban jönnek elő telelő helyeikről és kezdik felépíteni a fészküket. Minden évben új fészket építenek, az előző évben készített fészkekbe nem költöznek be. 

Kezdetben csak a királynő építi a fészket, és gondozza a lárvákat. Néhány hét után a kikelt darazsak átveszik feladatait, a királnyő benn marad a fészekben és csak a pete rakással foglalkozik. 

Amint egyre több darázs kel ki, egyre nagyobb a darázs kolónia, a fészkek egyre nagyobbak lesznek. Általában május-június környékén okoznak már igazi problémákat a darazsak, ilyenkor szükséges a darázsirtás.

Hogyan történik a darázsirtás?

A darázsirtás a legtöbb esetben porozással történik, és egyetlen kezelés elegendő. Magasnyomású porzógéppel juttatjuk be a darázsirtó port a fészek belsejébe. 

A legtöbb esetben a darázsirtást bontás nélkül végezzük, a darazsak röplyukán keresztül. A rovarirtószer azonnal elkezdi kifejteni a hatását, és a darazsak elkezdenek elhullani. 

Nagyobb darázsfészek irtása után még 1-2 órán át várható, hogy a darazsak folyamatosan hullani fognak a fészekből. A fészket, amennyiben nincs rá különösebb indok, nem szükséges eltávolítani. 

A darázsirtás házilag is elvégezhető?

A darázisrtást sokan házilag is megpróbálják, amely nagyon veszélyes lehet. Kisebb, jól látható fészkeket házilag is meg lehet próbálni kiirtani, azonban a megfelelő védelemről gondoskodni kell. Nem elég leverni a fészket, vagy elzárni a darazsak bejáratát, mindenképpen darázsirtó szerrel kell végezni az irtást.

Ha a darázsfészek mérete nagyobb, mint egy kézilabda, célszerű szakembert hívni. Semmi esetre sem javasoljuk a darázsirtást házilag végezni, ha rejtett a fészek, és nem látható, hogy mekkora a mérete! A rejtett fészkekben akár több ezer darázs is lehet. 

Darázsirtás Budapesten és 80 km-es környékén

Az eredményes és hatékony Darázsirtás nem könnyű, veszélyes feladat. Általában elmondható, hogy célszerű szakemberre bízni, különösen, ha nagy, vagy rejtett darázsfészekről van szó. Ne kockáztasson, akár életveszélyes is lehet a házilagos darázsirtás!

Mi fog történni?

A kapcsolatfelvétel során minden lényeges körülményre rá fogunk kérdezni, és minden felmerülő kérdésére választ adunk. 

A megbeszélt időpontban kiérkezik munkatársunk, és elvégzi a darázsirtást. 

A darázsirtást alap esetben darázsirtó porral végezzük. A fészekbe juttatott rovarirtószer azonnal elkezdi kifejteni a hatását.

Hány kezelés szükséges?

A darázsirtás mindössze egyetlen kezelést igényel. A teljes fészek irtása megtörténik egyetlen alkalommal, így az irtást nem szükséges megismételni. Néhány napig még visszatérhetnek azok a darazsak, amelyek az irtás időpontjában a fészken kívül tartózkodtak. Ez teljesen normális jelenség.  

Hogyan rendelhetem meg?

A darázsirtás megrendelését leadhatja  telefonon, vagy kérhet visszahívást a kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltésével, vagy e-mailben. Előfordulhat, hogy a telefont nem tudjuk felvenni azonnal, de rövid időn belül visszahívjuk.

Ha írásban keres fel minket, telefonon felkeressük Önt, hogy minden részletet tisztázhassunk, és időpontot egyeztessünk. 

Ha nem szeretné, hogy telefonon keressük, írásban is szívesen válaszolunk megkeresésére. 

Darázsirtás árak

A darázs irtás ára a fészek elhelyezkedésének, és a Budapesttől számított távolság függvényében változhatnak. Áraink tájékoztató árak, az áfá-t nem tartalmazzák. A pontos árakat egyeztetést követően tudjuk megállapítani, mely a helyszínen garantáltan nem változik!

Darázsirtás látható fészek esetén porozással, bontás nélkül

Darázsfészek irtás porozással, 3 méterig, látható fészek esetén
22.000
-Ft-tól
+áfa
  • Budapesten belül külön kiszállási díj nélkül
  • Egy kezelés után garancia
  • Garantáltan hatékony, biztonságos darázsirtó szer

Darázsirtás rejtett fészek esetén porozással, bontás nélkül

Darázsfészek irtás porozással, 3 méterig, nem látható, rejtett fészek esetén
25.000
-Ft-tól
+áfa
  • Budapesten belül külön kiszállási díj nélkül
  • Egy kezelés után garancia
  • Garantáltan hatékony, biztonságos darázsirtó szer

Mit kap, ha minket választ?

ISO minőség

Ha minket választ, mindent elkövetünk, hogy megszabadítsuk a kártevőktől. A kezdetektől fogva a minőségre törekszünk. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük vállalkozásunkat, hogy a megfelelő színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. A minőség garantálásának érdekében bevezettük az ISO:9001 szabványt, hogy az általunk végzett munka a lehető legmagasabb szakmai színvonalon történhessen. 

Alaposság

A kártevőirtó szakma sajnos nem az innovatív találmányokról híres, nem lehet igazán új módszereket alkalmazni. A valóban minőségi irtószerek használata mellett, a mindenre kiterjedő alaposságunkkal tudunk kitűnni a tömegből. Éppen ezért az alaposságra fektetjük a hangsúlyt, legyen szó bármelyik kártevőről. Mi benézünk az ágy alá is, és a szekrények mögött is elvégezzük a kezelést, ha ez kell az eredményes munkához. 

Megfizethető ár

Tudjuk, hogy a kártevőirtáson kívül számtalan más kiadás terheli a családokat, vállalkozásokat. Éppen ezért igyekszünk árainkat a földön tartani, hogy a minőségi kártevőirtás mindenkinek elérhető legyen. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek elérhetővé tegyük a kártevőmentes környezet örömét. Hosszú távra tervezünk, így bízunk benne, hogy legközelebb is minket választ.

Gyakran kérdezik a darázsirtásról

Nem, a darázsfészket nem szedjük le, csak amennyiben mindenképpen szükséges. A kiirtott fészekbe nem költöznek vissza a darazsak. 

A  darázsirtás semmilyen előkészülettel nem jár. Mindössze annyit kell megmutatni a kiérkező darázsirtó szakembernek, hogy merre található a fészek. 

Igen, az általunk használt irtószerek szakszerű felhasználás mellett, betartva a biztonsági előírásokat nem veszélyesek emberekre, vagy melegvérű állatokra. A darázsirtás ideje alatt azonban sem gyermekek, sem állatok nem tartózkodhatnak a közelben, mert előfordulhat, hogy a darazsak támadnak az irtás közben.

Igen, teljeskörű garanciát vállalunk a darázsirtásra. A garancia a fészekrakó darazsakra és a kezelt fészekre vonatkozik. A garancia feltételeiről munkatársaink tájékoztatni fogják.