CSÓTÁNYIRTÁS

Ne éljen együtt a csótányokkal!

Mit kell tudnia a csótányokról?

A csótányokról és azok szokásairól oldalakat lehetne megtölteni. Összegyűjtöttük önnek a lényeget, hogy felismerje melyik fajtával gyűlt meg a baja

Hogy kerülnek be a lakásba?

A csótányok, mint minden rovar két módon kerülhet be otthonába: aktív és passzív úton.

Az aktív út azt jelenti, hogy egyszerűen besétál otthonába. Réseken, repedéseken át könnyedén bejut a lakásba, de nagyon sok esetben a szennyvíz lefolyókon keresztül közlekedik egyik lakásból a másikba. 

A másik lehetőség a passzív út, mikor mi magunk visszük be „potyautasként” a csótányt az otthonunkban. Többféle módon is bekerülhet, pl élelmiszerek között, elektronikai eszközökben, (hűtőgép, mosogatógép, mikrohullámú sütő), vagy bútorokban megbújva. 

Miért veszélyes a csótány?

A csótány egy visszataszító rovar, mely a legtöbb emberben undort kelt. Irtása azonban nem a megjelenése miatt szükséges.

A csótány egészésgügyi kártevő, számos betegséget terjeszthet. Előszeretettel tartózkodik a szennyvíz hálózat vezetékeiben, mert kellően magas hőmérséklet van számára, valamint vizet és élelmet talál magának. Legtöbbször a lefolyóból érkezik otthonába, miután megjárta a szennyvíz csatornát.

Testére ráragadnak a kórokozók, melyek átkerülhetnek az otthonában lévő tárgyakra, élelmiszerekre, melyek potenciális veszélyforrást jelentenek Önre és szeretteire nézve.  

Hogyan írtjuk ki a csótányt?

A csótányirtást a legtöbb esetben permetezéssel és gélezéssel végezzük. A permetezés során mikrokapszulázott, kombinált hatóanyagtartalmú kiűző és taglózó hatású irtószereket használunk, melyekkel a falak mentén permetezünk.

A csótányirtó gél egy csalogató hatású rovarirtószer, melyet elfogyasztanak a csótányok és rövid időn belül elpusztulnak tőle. Mivel elfogyasztják elhullott társaikat, így a hatása többszöröződik.

Súlyos fertőzöttség, vagy erős zsúfoltság esetén szükség lehet légtérkezelésre, mely hidegköd, vagy füstképzést jelent. A légnemű, vagy porlasztott irtószer a legapróbb résekbe is képes behatolni. 

Csótányfajták Magyarországon

Német csótány

német csótány

A német csótány a legszaporább csótányfajta Magyarországon. Rövid idő alatt képes igen komoly szaporulatot létrehozni. Kiválóan mászik, még a függőleges üvegfelületeken is képes közlekedeni.  

Nem csak társasházakban, de családi házakban is gyakran problémát okoz. Teste barna színű, jellegzetes ismertetőjegye a torpajzsán látható, egymással párhuzamosan futó két fekete csík. 

Konyhai csótány

konyhai csótány

A konyhai csótány a leggyakrabban városias környezetben, társasházakban jelenik meg. Kevéssé szapora, mint a német csótány. A német csótány egyre inkább kiszorítja élethelyéről.

Elsősorban az épület alsóbb szintjein (alagsor, pince, szeméttároló, földszint) jelenik meg, és vízszintes irányban terjed. Színe nagyon sötét barna, vagy fekete.

Amerikai csótány

Az amerikai csótány valójában Afrikából származik. Vöröses barnás színű rovar, sárgás foltokkal. 

Nagyon ritka esetekben jelenik meg a lakásokban. Nagyon magas hőmérséklet és páratartalom szükséges a túléléséhez.

A legtöbb esetben csak nagyobb közintézmények hőközpontjaiban, vízvezeték rendszerének környezetében jelenik meg. 

 

Erdei csótány

erdei csótány

Az erdei csótány a német csótányhoz igen hasonló. Elsősorban a fás, bokros, parkosított környezetben jelenik meg. Megjelenése igen ijesztő lehet, mert azon ritka csótányfajok közé tartozik, amelyek képesek repülésre is.

Az erdei csótány fajták korhadékevők, nem jelentenek veszélyt az egészségre, a lakásban nem képesek elszaporodni. Rajzásuk idején azonban igen zavaróak lehetnek, mert vonzza őket a fény, így előszeretettel mennek be a lakásokba is. 

Ha bármelyiket felfedezi a fentiek közül, ne várjon tovább, csak rosszabb lesz!

Ha most kér időpontot, akár még a mai napon is elvégezhetjük az irtást, de 1-2 napon belül biztosan tudunk segíteni!

Csótányirtás Budapesten és 80 km-es környékén

Az eredményes és hatékony csótányirtás nem könnyű feladat, ezért célszerű szakemberre bízni. Tudjuk, hogy sokaknak nehéz erről beszélni, sokan kellemetlennek érzik, hogy csótány van a lakásukban. Éppen ezért eggyüttérzően kezeljük a helyzetet, tudjuk, hogy ez egy bizalmi kapcsolat. Minden kérdésre válaszolunk már a munkafelvétel során is és mindig a lehető legdiszkrétebben érkezünk!

Mi fog történni?

A kapcsolatfelvétel során minden lényeges körülményre rá fogunk kérdezni, és minden felmerülő kérdésére választ adunk. 

A megbeszélt időpontban kiérkezik munkatársunk, és elvégzi a csótányrtást. 

A csótányirtást alap esetben sávpermetezéssel, gélezéssel és szükség esetén légtérkezeléssel (hidegköd képzés, füst képzés) végezzük. A kezelés során a légtérkezelés kivételével a lakásban lehet maradni. 

Hány kezelés szükséges?

A csótányirtást általános csótány szaporulat esetén elegendő egy alkalommal elvégezni.

Amennyiben régóta fennáll a probléma és a rovarok elszaporodása jelentős, vagy a helyiségek nagyon zsúfoltak, szükség lehet ismétlő kezelésre is.

A csótányirtást célszerű fél évente megelőző jelleggel is elvégeztetni, hogy a csótányok ne tudjanak megtelepedni otthonában. 

Hogyan rendelhetem meg?

A csótányirtás megrendelését leadhatja  telefonon, vagy kérhet visszahívást a kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltésével, vagy e-mailben. Előfordulhat, hogy a telefont nem tudjuk felvenni azonnal, de rövid időn belül visszahívjuk.

Ha írásban keres fel minket, telefonon felkeressük Önt, hogy minden részletet tisztázhassunk, és időpontot egyeztessünk. 

Ha nem szeretné, hogy telefonon keressük, írásban is szívesen válaszolunk megkeresésére. 

Csótányirtás módszerei

Csótányirtás permetezéssel

ágyi poloska irtás permetezéssel

A permetezés a csótányirtás elősdleges eszköze. A falak mentén egy tartós irtószermezőt hozunk létre a csóányok vonulási újtába. A mikrokapszulázott, többkomponensű irtószerek így hosszabb ideig képesek kifejteni a hatásukat. A permetszer színtelen, nem hagy nyomot, és nem veszélyes sem emberre, sem állatra.  

Csótányirtás gélezéssel, zselézéssel

A gélezés vagy a köznyelvben zselézés elsősorban kiegészítő, vagy megelőző jellegű kezelést tesz lehetővé. A csótányirtó gél egy csalogató hatású gyomorméreg, mely rövid idő alatt kifejti hatását. A csótányokra jellemző, hogy elfogyasztják elhullott társaikat is. A géltől elpusztult csótányokat elfogyasztó rovarokban is kifejti a hatását, így azok is elpusztulnak.

Csótányirtás hidegköddel, füsttel

ágyi poloska irtás füsttel

A légtérkezelés (hidegköd képzés, vagy füstképzés), vagy ahogy a köznyelvben gyakran használják, gázosítás egy kiegészítő kezelés, mely csak jelentős rovarpopuláció esetén, vagy nagyon zsúfolt helyiségekben szükséges. 

A kezelés során a levegőbe porlasztott irtószert juttatva a legapróbb résekbe, repedésekbe is bejut az irtószer. A kezelés során senki sem tartózkodhat a lakásban. 

Kötelező Csótányirtás

A csótányok egészégügyi kártevők, így írtásuk jogszabályi kötelezettség alapján megelőző jelleggel is évente legalább két alkalommal kötelező. 

Csótányirtás társasházakban

A társasházakban gyakran okoznak problémát a csótányok. A csótány probléma megszüntetéséhez a közös helyiségek rendszeres kezelése is szükséges. A társasházi közös területek csótányirtása időpontjában jelentős kedvezménnyel végezzük a lakások kezelését is. Súlyos csótányfertőzöttség esetén az egész házra nézve komplex irtási tervet készítünk, és megszüntetjük a problémát.

Kötelező csótányirtás vállalkozásoknak

Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás (üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, élelmiszert előállító üzemek) számára szükséges a HACCP szabványoknak megfelelő kártevőirtás elvégeztetése és ellenőrzés esetén a kezelés megtörténtének igazolása. Teljeskörű megoldást nyújtunk a HACCP kártevőirtásra kötelezett vállalkozásoknak, NÉBIH-álló dokumentációval, ISO9001 szabványnak megfelelő munkavégzéssel.

Mit kap, ha minket választ?

ISO minőség

Ha minket választ, mindent elkövetünk, hogy megszabadítsuk a kártevőktől. A kezdetektől fogva a minőségre törekszünk. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük vállalkozásunkat, hogy a megfelelő színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. A minőség garantálásának érdekében bevezettük az ISO:9001 szabványt, hogy az általunk végzett munka a lehető legmagasabb szakmai színvonalon történhessen. 

Alaposság

A kártevőirtó szakma sajnos nem az innovatív találmányokról híres, nem lehet igazán új módszereket alkalmazni. A valóban minőségi irtószerek használata mellett, a mindenre kiterjedő alaposságunkkal tudunk kitűnni a tömegből. Éppen ezért az alaposságra fektetjük a hangsúlyt, legyen szó bármelyik kártevőről. Mi benézünk az ágy alá is, és a szekrények mögött is elvégezzük a kezelést, ha ez kell az eredményes munkához. 

Megfizethető ár

Tudjuk, hogy a kártevőirtáson kívül számtalan más kiadás terheli a családokat, vállalkozásokat. Éppen ezért igyekszünk árainkat a földön tartani, hogy a minőségi kártevőirtás mindenkinek elérhető legyen. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek elérhetővé tegyük a kártevőmentes környezet örömét. Hosszú távra tervezünk, így bízunk benne, hogy legközelebb is minket választ.

Csótányirtás árak

A csótányirtás ára a kezelendő terület nagyságától és az alkalmazott technológiától függ. Budapesten belül kiszállási díjat nem számítunk fel, azokat az árak már tartalmazzák. A megadott árak tájékoztató jellegűek, az áfát nem tartalmazzák.

Csótányirtás permetezéssel

Csótányirtás sávpermetezéssel a csótányok vonulási útjába
18.500
-Ft-tól
+áfa
 • Budapesten belül kiszállási díj nélkül
 • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer
 • Csótányirtás permetezéssel
 • Kezelés után 2 órán át nem szabad a szobában tartózkodni
 • Nem kell elhagyni a lakást

Kombinált Csótányirtás

Csótányirtás sávpermetezéssel a csótányok vonulási útjába + gélezés
19.500
-Ft-tól
+áfa
 • Budapesten belül kiszállási díj nélkül
 • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer
 • Csótányirtás permetezéssel
 • Csótányirtás gélezéssel
 • Kezelés után 2 órán át nem szabad a szobában tartózkodni
 • Nem kell elhagyni a lakást

Csótányirtás légtérkezeléssel

Kiegészítő légtérkezelés (hidegköd képzés vagy füstképzés)
5000
-Ft
+áfa
 • Kiegészítő kezelés súlyos csótányfertőzöttség vagy zsúfolt helyiségek esetén
 • Kezelés után 6 órán át nem szabad a lakásban tartózkodni
 • El kell hagyni a lakást

Gyakran kérdezik a csótányirtásról

A csótányok, mint minden kártevő kétféle módon érkezhet otthonába: aktív és passzív úton. Az aktív út azt jelenti, hogy egyszerűen „besétál” otthonába. Igen apró réseken, repedéseken képes átpréselni magát. Társasházak esetén gyakran érkezik a szennyvíz lefolyókon, szellőzőkön keresztül, vagy a csőáttörések mentén. 

A passzív út azt jelenti, hogy valamilyen módon Ön viszi be otthonába a csótányt. Megbújhatnak élelmiszerek között, használt bútorok, elektronikai eszközökben. Igen gyakran jut be az otthonokba használt mikrohullámú sütő, mosogatógép, hűtőszekrény vásárlásával, de láttunk már csótányt vezetékes telefonban megbújva is, így igen széles a lehetőségek tárháza a bejutásra. 

A csótányirtás különösebb előkészületet nem igényel. Egy alaposabb takarítás szükséges a kezelés előtt, mert a sávpermetezéssel kezelt felületeket 10 napig nem szabad vízzel takarítani és a tiszta felületeken a permetszer is jobban megtapad, így tovább tudja kifejteni a hatását.

Amennyire lehet a falak menti területet szabaddá kell tenni, hogy minél alaposabban kezelni tudjuk a felületeket. Azokat a berendezési tárgyakat, melyekre nem szeretné, hogy irtószer kerüljön, el kell rakni (gyerekjátékok, kisállatok fekhelye, etető, itató tálak, stb). 

Csak abban az esetben szükséges elhagyni a lakást, amennyiben légtér kezelés is történik. Amennyiben permetezéssel és gélezéssel történik a csótányirtás, nem szükséges elhagyni a lakást. 

Igen, az általunk használt irtószerek szakszerű felhasználás mellett, betartva a biztonsági előírásokat nem veszélyesek emberekre, vagy melegvérű állatokra. Amennyiben hidegvérű állatokat (rovarok, hüllők, halak, stb) tart a lakásban, arról mindenképpen tájékoztasson bennünket. 

Általános csótány jelenlét mellett 30 nap garanciát vállalunk a munkánkra. A garancia díjmentes kezelést jelent, csak kiszállási díjat számítunk fel. A garancia feltételeiről munkatársaink tájékoztatni fogják. 

A csótányok társasházi lakások esetén könnyen visszatérhetnek, ha a társasházban nem végeznek rendszeresen rovarirtást. Fontos a közös területek kezelése, illetve a lakások kezelése megelőző jelleggel is. Ha rendszeresen elvégzik a rovarirtást a közös helyiségekben és lakásokban, a csótányok nem fognak tudni megtelepedni és elszaporodni az ingatlanban. 

Ha nincs közös rovarirtás a társasházban, a lakásokat rendszeres kezeléssel tartósan csótánymentessé tehetjük.

Családi házak esetében a csótányok legtöbb esetben passzív úton kerülnek be a lakásokba. Ügyelni kell arra, hogy használt bútor vagy elektromos berendezés vásárlása esetén ne kerüljön be a lakásba a rovar.