Kullancsirtás kertben

Biztonság a kertben

Mit kell tudnia a kullancsokról?

A kullancs nem védett, így a kullancsirtás a közhiedelemmel ellentétben nem tilos. Nem kell együtt élnie a kullancsokkal, szabaduljon meg tőlük!

Hogyan kerül be a kullancs a kertbe?

A kullancsok általában kisállatok (macsakák, sündisznók, madarak, stb) közvetítésével kerülnek be a kertekbe. Mikor teleszívták magukat vérrel, egyszerűen lehullanak az áldozatukról, és hűvös, nyirkos helyet keresnek maguknak.

Ahova bejutnak, ott elszaporodnak és elterjednek az egész kertben. Kullancsirtás nélkül a kert veszélyes lehet emberre, állatra egyaránt. 

Miért veszélyes a kullancs?

A kullancsok számos betegség terjesztői lehetnek. A legismertebb ezek közül a Lyme kór, de ezen kívül még több más típusú betegség hordozói is lehetnek a kullancsok, mely eberekre és állatokra egyaránt veszélyt jelent.

A Lyme kóron kívül még vírusos agyhártya- és agyvelő gyulladást, nyúlpestist, és TIBOLA-t (nyirokcsomó gyulladásos megbetegedés) okozhat. 

A kullancsirtás engedélyezett

A kullancsirtásról az a hír terjedt el, hogy tilos. Ez nem igaz, a kullancsokat lehet irtani a kertben. Néhány évig nem volt elérhető kifejezetten kullancsra engedélyezett irtószer, ezért nem lehetett kifejezetten kullancsirtást végezni. 

Szerencsére már elérhető engedélyezett, kifejezetten kullancs specifikus irtószer, amellyel teljesen nyugodt szívvel, legálisan végezhető célzott kullancsirtás. 

Ha megjelentek és elszaporodtak a kertjében a kullancsok, ne várjon tovább, csak rosszabb lesz!

Ha most kér időpontot kullancsirtásra,  néhány napon belül biztosan tudunk segíteni!

Kullancsirtás Budapesten és környékén

A kullancsirtás házilag nem végezhető el, mert a lakosság számára nincs kifejezetten kullancs ellen kifejlesztett irtószer forgalomban. A kullancsirtáshoz ráadásul megfelelő eszközök is szükségesek, amelyek a háztartásokban nem, vagy ritkán találhatóak meg. 

Mi fog történni?

A kapcsolatfelvétel során minden lényeges körülményre rá fogunk kérdezni, és minden felmerülő kérdésére választ adunk. 

A megbeszélt időpontban kiérkezik munkatársunk, és elvégzi a kullancsirtást. 

A kullancsirtást permetezéssel végezzük, mely lehet kézi permetezőgép, vagy háti motoros permetezőgép egyaránt. 

Hány kezelés szükséges?

A kullancsirtást általában évente egy alkalommal elegendő elvégezni. A legjobb időszak a késő tavaszi, kora nyári időpont, amikor a kullancsok elkezdenének szaporodni. 

Ez többnyire április-június közötti időszakot jelent. Szezononként egy kezeléssel meg lehet szüntetni, vagy minimalizálni lehet a kullancsok jelenlétét a kertben.

Hogyan rendelhetem meg?

A kullancsirtás megrendelését leadhatja  telefonon, vagy kérhet visszahívást a kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltésével, vagy e-mailben. Előfordulhat, hogy a telefont nem tudjuk felvenni azonnal, de rövid időn belül visszahívjuk.

Ha írásban keres fel minket, telefonon felkeressük Önt, hogy minden részletet tisztázhassunk, és időpontot egyeztessünk. 

Ha nem szeretné, hogy telefonon keressük, írásban is szívesen válaszolunk megkeresésére. 

Kullancsirtás módszerei

Kullancsirtás kézi pumpás permetezőgéppel

A kézi permetezőgépet akkor használjuk a kullancsirtáshoz, ha a kezelendő terület nem túl nagy és a kert rendezett, kevés a lombos növényzet. 

Kullancsirtás hátimotoros permetezőgéppel

háti motoros permetezőgéppel történik a kullancsirtás, ha a kert alapterülete nagy, vagy a kertben sok fa, bokor, magas fű, dús növényzet van.

Kullancsirtás árak

A kullancsirtás ára a kert területének nagysága alapján változik. A megadott ár nettó ár, maximum 300 nm-es Budapesten belül található kertre vonatkozik. Budapesten kívül kiszállási díjat számítunk fel.

Kullancsirtás

Kullancsirtás kézi permetezőgéppel vagy hátiromotoros permetezőgéppel
25.000
-Ft-tól
+áfa
  • Budapesten belül kiszállási díj nélkül
  • Mikrokapszulázott, több komponensű korszerű irtószer
  • Kezelés után 24 órán át nem szabad a kertben artózkodni

Mit kap, ha minket választ?

ISO minőség

Ha minket választ, mindent elkövetünk, hogy megszabadítsuk a kártevőktől. A kezdetektől fogva a minőségre törekszünk. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük vállalkozásunkat, hogy a megfelelő színvonalon szolgálhassuk ki ügyfeleinket. A minőség garantálásának érdekében bevezettük az ISO:9001 szabványt, hogy az általunk végzett munka a lehető legmagasabb szakmai színvonalon történhessen. 

Alaposság

A kártevőirtó szakma sajnos nem az innovatív találmányokról híres, nem lehet igazán új módszereket alkalmazni. A valóban minőségi irtószerek használata mellett, a mindenre kiterjedő alaposságunkkal tudunk kitűnni a tömegből. Éppen ezért az alaposságra fektetjük a hangsúlyt, legyen szó bármelyik kártevőről. Mi benézünk az ágy alá is, és a szekrények mögött is elvégezzük a kezelést, ha ez kell az eredményes munkához. 

Megfizethető ár

Tudjuk, hogy a kártevőirtáson kívül számtalan más kiadás terheli a családokat, vállalkozásokat. Éppen ezért igyekszünk árainkat a földön tartani, hogy a minőségi kártevőirtás mindenkinek elérhető legyen. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek elérhetővé tegyük a kártevőmentes környezet örömét. Hosszú távra tervezünk, így bízunk benne, hogy legközelebb is minket választ.