Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától?

kartevoirtas-favicon

Miről olvashat ebben a cikkben?

Az ágyi poloska az egyik legkellemetlenebb kártevő, amely megkeseríti a mindennapokat. Alapvető szükségletünktől, a minőségi alvástól, a megfelelő pihenéstől fosztja meg áldozatait. Nem csoda, hogy amint az első tünetek jelentkeznek, és gyanakodni kezdünk, rögtön felmerül bennünk a kérdés, hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától?

Az ágyi poloskától megszabadulni sajnos nem könnyű feladat, de megfelelő hozzáértéssel és kellő türelemmel eltávolítható az otthonokból.  Legtöbben először megpróbálják maguk kiirtani. Házi praktikákkal, ismerősöktől hallott tuti tippekkel próbálkoznak. Ezzel az esetek igen nagy hányadában csak olajat öntenek a tűzre, a poloskák pedig elszaporodnak.

Miért nehéz megszabadulni az ágyi poloskától?

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódja miatt nehezen észrevehető rovar. Nagyon apró résekbe, repedésekbe is képes bepréselni magát, és nagyon hatékonyan közlekedik a lakások között is. Magát az ágyi poloskát általában csak akkor lehet észrevenni, amikor már jelentősen elszaporodott, egyébként csak éjszaka jön elő táplálkozni.

Nagyon hosszú ideig, akár fél évig is képes táplálék nélkül túlélni, ezért a kiéheztetése nem működőképes. Sokakban merül fel a gondolat, hogy elköltöznek néhány napra, vagy akár 1-2 hétre ismerősökhöz, barátokhoz, vagy akár csak másik szobában alszanak. Az ágyi poloska biztosan elpusztul, vagy elköltözik majd, hiszen nem lesz mit enni. Ez azonban sajnos nem működőképes megoldás, és rosszabb esetben a kényszervakációra vitt ruházattal megajándékozzák vendéglátójukat néhány ágyi poloskával, vagy átköltöznek a másik szobába is a táplálékforrás után.

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától hatékonyan?

Az ágyi poloskától megszabadulni az esetek 99,5%-ban kizárólag rovarirtó segítségével lehet. A házilagos irtási próbálkozások, ha kellő mennyiségben használják az irtószereket, általában költségesebbek, mint a profi szakember által végzett ágyi poloskairtás. A házi praktikák, mint a domestos, a takarítás, a különféle ágyi poloska csapdák, szalagok, szódabikarbóna és egyéb tuti megoldást kínáló szerek többnyire hatástalanok. A rovarok a kereskedelmi forgalomban kapható ágyi poloskairtó szerekre sok esetben immunissá válnak.

Amennyiben az irtószer hatásos, a szakértelem és megfelelő eszközök hiánya miatt a kezelt felületek köre nem lesz megfelelő. Csak tüneti kezelést fog nyújtani. A profi ágyi poloskairtó a helyszínen megtalálja és megfelelő hatóanyagtartalmú irtószerekkel kezeli azokat a helyeket, ahova az ágyi poloskák befészkelték magukat. Ön esetleg nem is gondolt rá, hogy ott is megbújhatnak. Az irtási módszer többféle lehet: permetezéssel, porozással, szükség esetén légtér kezeléssel (ködképzés) történik.

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától, ha újra és újra visszajön irtás után?

Ha a szakszerű, alapos és korrekt ágyi poloskairtás után újra megjelenik az ágyi poloska, annak általában az az oka, hogy a szomszédos lakások is fertőzöttek. Az ágyi poloska előszeretettel közlekedik az elektromos hálózat mentén, ahol képes átjutni egyik lakásból a másikba. Szépen lassan, ha nem foglalkoznak a problémával a lakók, akár egy egész társasház mindennapjait is képes élhetetlenné tenni. Ilyen esetekben csak a közös, szükség esetén akár a teljes társasházra kiterjedő ágyi poloskairtás vezethet hosszú távon is poloskamentes lakókörnyezethez.

Ha szeretne hatékonyan megszabadulni az ágyi poloskától, segítünk! Töltse ki a lenti űrlapot,vagy hívjon minket a +3630 899-1820-as telefonszámon 

[fluentform id=”1″]

 

Ez tetszett, megosztom
Facebook
Email
Twitter
LinkedIn