Ágyi poloska irtás utáni takarítás

kartevoirtas-favicon

Miről olvashat ebben a cikkben?

Az ágyi poloska irtás utáni takarítás az utolsó kezelés utánig nem javasolt. Teljességgel érthető, ha szeretné minél előbb elfelejteni kellemetlen lakótársai emlékét is, és fontos is irtásuk után feltakarítani az elhullott rovarokat, levedlett bőröket és egyéb kellemetlen emlékeit az ágyi poloskának. Azonban, ha hosszútávon és eredményesen szeretne megszabadulni tőlük, egy kis időre halassza el a takarítást!

Ha a poloskairtást megfelelő módon végezték, a takarítással biztosan többet árt, mint használ. Ezt a néhány korlátozást a takarítás területén érdemes betartani a hosszú távú hatás érdekében. Ha rögtön takarítani kezd az ágyi poloska irtás után, a visszafertőződés esélyét jelentősen megnöveli, így saját érdekében ne tegye.

Miért nem javasolt az ágyi poloska irtás utáni takarítás?

Az ágyi poloska irtását több fajta, eltérő hatásmechanizmusú irtószerek keverékével végzik. A kezelés egyik legfontosabb része, hogy a poloskairtás során tartós hatóanyagmezőt létesítenek a rovarirtók. Ennek a tartós mezőnek köszönhetően a későbbiekben előbújt rovarok is érintkeznek az irtószerrel. A kijuttatott irtószer hosszú ideig fejti ki hatását, de eredményességéhez szükséges, hogy a sáv, melyet kijuttattak megmaradjon.

Amennyiben Ön az ágyi poloska irtás utáni takarítás során nedves, tisztítószeres felmosóval feltörli a padlót, vagy letörli a kezelt bútorokat, lemossa a permetsávot is. Így az életben maradt rovarok jóval kisebb eséllyel érintkeznek a kijuttatott irtószerrel, a poloskairtás kevéssé lesz hatékony.

Meddig kell várni a takarítással ágyi poloskairtás után?

Az ágyi poloskairtás után a nedves takarítással legalább a következő kezelésig javasolt várni. Ez általában 10-14 nap, mivel ennyi idő alatt fejlődnek ki a poloskák. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az irtószerrel nem kezelt részeket nem szabad takarítani, ott minden további nélkül fel szabad mosni. A kijuttatott méregmező hosszútávon fejti ki hatását, száradás után néhány felmosásig megmarad, azonban hatékonysága folyamatosan csökken. Minél tovább tudja kikerülni a létrehozott permetsávot, annál tovább tudja hatékonyan kifejteni hatását. A hosszútávú hatás pedig az Ön érdeke.

Ágyi poloskairtás utáni takarítás porszívóval

Ágyi poloskairtás utáni takarítás porszívóval megengedett, ha az irtószer felszáradt. Az elhullot rovarokat, petéket, levedlett bőröket, így eltünteti otthonából, ám mindenképpen egyszer használatos porzsákot használjon, és lehetőség szerint alaposan, légmentesen csomagolja be. Az esetlegesen életben maradt rovarokat így nem hurcolja át másik helyiségbe, és mást sem fertőz meg vele véletlenül sem.

A poloskairtást végző szakember, minden esetben tájékoztatni fogja Önt arról, hogy az ágyi poloskairtás utáni takarítást mennyi idő múlva, és milyen módszerekkel végezheti. Az utasításokat minden esetben pontosan tartsa be, hogy megszabadulhasson az apró vérszívóktól!

Ha meggyűlt a gondja az ágyi polsokával, töltse ki a lenti űrlapot,vagy hívjon minket a +3630 899-1820-as telefonszámon  és segítünk Önnek megszabadulni tőlük!

[fluentform id=”1″]

Ez tetszett, megosztom
Facebook
Email
Twitter
LinkedIn