36-30-899-1820 | KÁRTEVŐIRTÁS | ROVARIRTÁS | RÁGCSÁLÓMENTESÍTÉS

Hangya a lakásban? Mitől van, és mit tehet ellene?

hangya a lakásban

A hangya a lakásban, kertes házban nagyon gyakori hívatlan vendég. Jelenlétük nem kellemes, csípésük pedig fájdalmas. Betegségeket nem terjesztenek ugyan, de mindenbe belemásznak, mindent megrágnak. A legtöbb ember számára visszataszító bármilyen rovar jelenléte a lakásban, így a hangyákat sem látjuk szívesen otthonunkban.

Sok esetben csak néhány betévedt példányról van szó, de ha tömegesen jelennek meg, fel kell kutatni, hogy mitől van sok hangya lakásban és meg kell szabadulni tőlük. A hangya kiírtása lakásból, vagy házból akár házilag is megoldható, de ha nem vezet eredményre, mindenképpen célszerű hangyairtást kérni.

Miért jön be a hangya a lakásba?

A hangya a lakásba több okból is bemehet, saját lábán besétál az élelem reményében, vagy véletlen módon, valamilyen élelmiszerrel behurcoljuk. A legtöbb esetben a melegebb, jelentősen csapadékos időben költöznek be a lakásba. Biztonságos, minden életfeltételüknek megfelelő otthont keresnek, ahol megfelelő búvóhely mellett elegendő élelmet és vizet találhatnak maguknak. A legtöbb lakás pedig pont ilyen a hangya számára, hiszen a legapróbb résekbe is képesek megbújni, az otthonokban pedig bőven találnak táplálékot maguknak.

A hangya mindenevő, de különösen kedveli a magas szénhidrát tartalmú táplálékokat, mint a kenyérfélék, cukrok, méz, gyümölcsök, magas cukortartalmú zöldségek. A legtöbb otthonban ezek megtalálhatók, így ahová beköltözik, általában jól érzi magát és önszántából nem költözik ki.

Honnan tudhatom, hogy hangya van a lakásban?

A legtöbb esetben a hangyákat lehet látni, ahogy masíroznak a lakásban, élelemszerző útjukra indulnak, vagy épp onnan térnek vissza kisebb-nagyobb élelem darabokkal. Árulkodó jelei lehetnek még a megrágott gyümölcsök, a szekrényekben mászkáló hangyák, és a hangyacsípés is.

A lakásba beköltöző hangyák közül a fáraó hangya csípése különösen kellemetlen, mivel ez a hangyafajta a fullánkos hangyák közé tartozik. A fáraóhangya általában passzív úton kerül be a lakásba, és általában a nagyobb lakóközösségekben (panel házak, társasházak, kollégiumok, irodaházak, kórházak) okoz elsősorban problémát. Szúrása viszkető, égő kiütéseket okoz.

A többi, a lakásban gyakran megjelenő hangyafajta, azaz a kerti vagy gyepi hangya, illetve a házihangya csípése jóval kevésbé kellemetlen. Ezek a hangyafajták vagy a kertből kerülnek be az otthonokba, vagy valamilyen élelmiszerrel, az élelmiszerek között megbújva kerülnek be a lakásba.

Ha komolyabb a hangya elszaporodása a lakásban, akkor észrevehető a hangyák járatainak bejárata, melyek általában a padló és a fal találkozásánál látható, fugák között lévő apró kis lyukak.

hangya a lakásban a fal mellett

A hangyák a lakásban a legapróbb résekben is megbújnak, gyakran szegélyek, fugák mögé költöznek be

Mit tegyen, ha sok hangya van a lakásban?

Ha megjelennek a hangyák a lakásban, először érdemes házi módszerekkel megpróbálkozni megszabadulni tőlük. A hangya kiírtása a lakásból a kereskedelmi forgalomban kapható hangyairtó készítményekkel, porokkal, aeroszolokkal, hangyacsapdákkal sokszor sikerre vezet.

hangya kiírtása lakásból hangyacsapda

A hangya kiírtásával érdemes először házilag megpróbálkozni

Ha két-három hét alatt még mindig sok a hangya a lakásban, a hangya kiírtását a lakásból érdemes szakemberekre bízni. A szakszerű hangyairtás gyors és hatékony megoldást jelent a hangyák okozta problémák megszüntetésére. Ha segítségre van szüksége, töltse ki a lenti űrlapot,vagy hívjon minket a +3630 899-1820-as telefonszámon 

 

Ajánlatkérés

Hatékony hangyairtás házilag!

Szeretne házilag megszabadulni a hangyáktól? Segítünk!

Szakértőink összeállítottan Önnek egy professzionális hangyairtó csomagot, amellyel hatékonyan szabadulhat meg a hangyáktól, szakember segítsége nélkül!